Een 3-delige serie van ‘The New York Times’. De 3e Wereld Oorlog is al onderweg!

Zie deze driedelige serie van New York Times.

Deel 1: ‘We onthullen hoe een van de grootste nepnieuwsverhalen ooit verzonnen – de 1984 AIDS-is-een-biologische-wapen hoax – viral ging in het pre-internet tijdperk. Maak kennis met de KGB-agenten die het hebben uitgevonden en de ‘waarheidspolitie’ dat het hebben vernietigd. Althans, voor een klein deel.’

Deel 2: ‘Het Pizzagate verhaal: dezelfde tactieken, nieuwe technologieën. Hoe de zeven regels van Sovjet desinformatie worden gebruikt om de valse nieuwsverhalen van vandaag te creëren.’

Deel 3: ‘Regeringen van Pakistan tot Mexico en Washington zijn hopeloos toegerust om desinformatieoorlogvoering te bestrijden. Oost-Europese landen die in de schaduw van Rusland leven, kunnen ons leren hoe we kunnen terug vechten, maar alleen als onze politici besluiten om niet langer van deze tactiek te profiteren en ze in plaats daarvan te bevechten.’