9/9. De Late Regen samengevat

De Late Regen samengevat

De acht voorgaande blogs samengevat:

De late regen is de uitstorting van Gods Geest. Het wordt gegeven om Gods volk voor te bereiden Zijn zegel te ontvangen en te staan in een tijd van benauwdheid, zoals die er nog niet was.

De late regen is tevens een boodschap. God heeft geprobeerd de late regen aan Zijn volk te geven door de boodschap van ‘Gerechtigheid door het Geloof’, maar deze boodschap werd afgewezen en de late regen werd teruggehouden.

De late regen komt in twee delen. Hij wordt eerst gedruppeld voordat hij vol wordt uitgegoten bij de Zondagswet. Dit twee-stappen-proces is geïllustreerd in de geschiedenis van Pinksteren en in Openbaring 18, waar een “andere stem” gehoord wordt, volgende op de aankondiging van Babylons val in vers 1-3. Het is het druppelen van de late regen, dat Gods volk voorbereidt om de volle uitstorting bij de Zondagswet te ontvangen. Het druppelen begon op 11 september 2001, toen de radicale Islam (De derde wee van Openbaring 9) op het podium van profetische geschiedenis kwam. Het licht dat ontzegeld werd in die tijd is een begrip van Islam, zijn rol in de oprichting van een nieuwe wereldorde en het markeert de verzameling van het overblijfsel van de Adventisten dat God zal gebruiken om de luide roep aan de wereld te brengen (tussen andere thema’s).

De boodschap van de late regen zal niet worden herkend door diegenen die geen interesse hebben in profetische studie, en die hun harten niet hebben voorbereid om hem te ontvangen. Maar God zal een volk hebben, die hun harten voorbereiden door bekentenis, berouw en een studie van Zijn Woord onder gebed. Zij zijn het overblijfsel dat Hij zal gebruiken om de luide roep te geven, en Zijn kinderen uit Babylon te roepen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *